Gemiddelde kosten van een website laten maken

In dit artikel zullen we in gaan op de gemiddelde kosten van het laten maken van een website. Als je overweegt een nieuwe website te laten maken om je huidige website te vervangen, of omdat je nog geen website hebt, dan ben je natuurlijk benieuwd wat een normaal kostenplaatje is. Aan de ene kant wil je niet te veel betalen, en aan de andere kant wil je wel dat het goed gebeurt. Daarnaast ben je waarschijnlijk druk genoeg met de business, en past een grote tijdsinvestering in het ontwikkelen van een website niet in het dagelijkse schema. Tegelijkertijd is de online aanwezigheid en een goede online vindbaarheid vaak heel belangrijk voor een bedrijf. Hieronder schetsen we een aantal opties voor het laten maken van een nieuwe website, de keuze is tegenwoordig reuze. Ten slotte laten we ons licht nog schijnen op de jaarlijkse kosten van een website. Dus ben je benieuwd wat er komt kijken bij een website laten maken en de bijbehorende kosten? Lees dan snel verder!

Wat zijn de gemiddelde kosten van het laten maken van een website of webshop?

Een accuraat kosten gemiddelde voor het laten maken van een website of webshop is moeilijk vast te stellen, maar als we toch een range moeten noemen voor de gemiddelde kosten van een website, dan varieert het van €100,- (zelfbouw) tot meer dan €100.000,- (multinationals). De grote variëteit aan kosten komt met name doordat (bijna) geen enkele website hetzelfde is. Soms vereist het business model van een bedrijf complexe structuren van een website, en in andere gevallen leent een overzichtelijkere opzet zich juist goed. Uiteindelijk maken de kosten natuurlijk uit, je wilt vanzelfsprekend een goede prijs/kwaliteit verhouding, maar een goede online aanwezigheid is van cruciaal belang voor je bedrijf. Overigens zijn we bij de Online Producent transparant over onze tarieven, bij ons heb je een geoptimaliseerde website vanaf €199,-, bekijk al onze pakketten.

Website zelf maken

Tegenwoordig wordt het telkens makkelijker om zelf een website te maken. Als je redelijk wat verstand hebt van computers en je hebt (veel) tijd, dan zou dit een goede optie voor je kunnen zijn. Door zelf een website te maken, kun je voor €100,- al klaar zijn. Desalniettemin benodigd een website zelf maken een flinke tijdsinvestering en doorzettingsvermogen. Een van de grote voordelen is dat je vervolgens niet afhankelijk bent van een derde partij voor (kleine) wijzigingen aan je website. Dit komt doordat er nu een aantal grote partijen een overzichtelijke Content Management Systeem (CMS) aanbieden. Ook wij maken gebruik van een zeer compleet CMS, namelijk die van WordPress. Daarnaast hebben al onze klanten automatisch beschikking tot een pagina met video uitleg van de meest belangrijke functies, zodat je van niemand afhankelijk bent voor het aanbrengen van wijzigingen aan je website. Op deze manier kun je heel eenvoudig (nieuws)berichten, projecten, pagina’s, etc. aan je website toevoegen.

Voordelen

 • Prijs
 • Onafhankelijkheid van derde partijen
 • Je creativiteit de vrije loop laten

Nadelen

 • Tijdrovend
 • Soms frustrerend
 • Mogelijk onprofessioneel

Goedkope website laten maken

Met goedkoop, bedoelen we niet zo zeer een lage prijs. We bedoelen een daadwerkelijk goedkope uitziende website van buiten, en slechtwerkend achter de schermen. Een goedkope website laten maken is ten alle tijden af te raden, maar toch komen we regelmatig websites tegen die op een dergelijke manier zijn gebouwd. Overweeg je een website te laten maken, kies dan altijd voor gerenommeerde bouwer die een fatsoenlijk CMS gebruikt.

Voordelen

 • Geen

Nadelen

 • Goedkoop uiterlijk
 • Onbetrouwbare performance

Geoptimaliseerde WordPress website laten maken

Het laten maken van een WordPress website is vaak een goed idee. Als je bedrijf behoefte heeft aan een website die er professioneel uit ziet, uitstekend werkt en naar wens is aan te passen, dan kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken als je voor een website kiest die met het WordPress CMS is gebouwd. Door middel van Woocommerce, een plugin van WordPress, verkrijgt je website e-commerce mogelijkheden: een onbeperkt aantal producten, betalingsmogelijkheden en klant accounts. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de gemiddelde kosten van het laten maken van een WordPress website zijn. Dit ligt gemiddeld tussen de €199,- en €10.000,-. De Online Producent biedt betaalbare websites aan doordat wij een efficiënt ontwerp-, bouw- en lanceringsproces hebben. Zo maken we het mogelijk voor onze klanten om een professionele website  waarin je gemakkelijk zelf kleine wijzigingen doorvoert, wanneer die behoefte er is. Op die manier heb je het beste van twee werelden: een goed werkende website die je zelf kan beheren, maar die niet de tijdsinvestering of technische kennis vergt van een zelf te maken website.

Voordelen

 • Professionele website
 • Betaalbaar
 • Beste van twee werelden

Nadelen

 • Voor websites van €10.000,- die zeer complexe structuren vereisen zijn er passendere alternatieven