Welke kosten komen er bij een eigen website kijken

Daarnaast zijn er nog een aantal jaarlijkse kosten die bij een website komen kijken. Dit hoeft niet veel te zijn, maar wel belangrijk om van bewust te zijn.

Onderhoud

Voor elke site is een maandelijkse check goed, als dit niet gebeurd hoeft er niet persee iets mis te gaan, maar het verkleint de kans op downtime. Afhankelijk van de complexiteit van de website kost dit tussen de €5,- en €1000,- per maand. Daarnaast vallen daadwerkelijke wijzigingen ook onder het onderhoud, maar het is lastig om hier een prijsindicatie voor te geven, omdat de grote van de wijzigingen kan variëren. Bij de Online Producent zit een maandelijkse onderhoudscheck standaard bij ons pakket en dit is altijd in combinatie met hosting, Daarnaast zijn de websites zo gebouwd om eenvoudig zaken te kunnen aanpassen. Heb je hier geen tijd voor, dan helpen we je ook hier graag bij door middel van onze support.

Hosting

Hosting is eigenlijk het huren van capaciteit (geheugen en rekenkracht) op het wereldwijde web. Elke website heeft hosting nodig om bestanden en het CMS op te slaan. De kans op downtime van je website wordt drastisch verlaagd als er goede hosting achter je website zit. Al onze websites maken gebruik van de beste servers, zodat we een goede hosting kunnen garanderen. Prijzen bij gerenommeerde hosting partijen liggen bij externe partijen tussen de €13,- en €250,- per maand. Er is ook hosting beschikbaar vanaf een paar euro per maand, maar de service en kwaliteit hiervan zijn vaak substantieel minder.

SEO

Search Engine Optimization (SEO) is het optimaliseren van je website en je website’s content om hoger in Google te komen. Een hogere positie kun je niet direct kopen, je positie in Google wordt bepaald door een ingewikkeld algoritme dat rekening houdt met de teksten op je website, de structuur van je website, maar ook in hoeverre andere websites het bestaan van jouw website erkennen. Daarnaast is er geen sprake van een absolute score, maar een relatieve score. Scoor jij dus beter dan je concurrent op de punten die het algoritme belangrijk vindt, dan is je positie ook beter. Er zijn relatief weinig bedrijven die hun SEO geoptimaliseerd hebben, wat mogelijkheden geeft voor bedrijven die dit wel goed neerzetten. Benieuwd naar hoe wij je kunnen helpen om hoger in Google te komen? Bekijk dan onze SEO pakketten.